NEW PUBLIC CANOPY

Bovington Tank Museum holds the world’s largest collection of tanks through the ages, located on a site near Wareham in Dorset. The museum building sits above an event arena, allowing views over the many tank events that take place in the arena throughout the year. The project looks at design options for a new public canopy, adjacent to this important performance space.

There is an opportunity to extend the current small area of covered space, allowing additional visitors to shelter from any bad weather whilst watching the events. The design strategy has been to develop a series of simple options that will allow for uninterrupted views of the many displays that take place. The form, materials and detail of the proposal have evolved through a review of the existing building and structure. The scheme has placed importance on the quality of the experience for every visitor, whilst being able to be undercover and seamless experience the view of the events. The designs also included ideas around improving the landscaping and external terracing, so that there are possible to allow for seating to be set within the extent of the existing levels of the site, further enhancing the visitor experience.

Practice : Studio: B.A.D Architecture

Time Scale: Jan 2018 – April 2020

Budget: £150,000

Location: Wareham, Dorset

Client: Private

Projects